Natuur op ecoduct in de as gelegd bij bermbrand A12

© Koen Laureij
WOUDENBERG/PROVINCIE UTRECHT - Een bermbrand bij een ecoduct op de A12 tussen Veenendaal-West en Maarsbergen heeft gisteravond een groot deel van de natuur op het ecoduct in de as gelegd. Vanwege de brand werd de snelweg tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Ook het treinverkeer lag ter hoogte van Woudenberg even stil.
Rond 18.00 uur brak brand uit in de berm van de A12. Het vuur breidde zich snel uit via een ecoduct over de snelweg heen. De brandweer schaalde op om de brand in te sluiten en die tactiek werkte. Na zo'n anderhalf uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Ze zijn nog wel lang bezig met nablussen.
Op een luchtfoto die de Vrijwillige Brandweer Maarn-Maarsbergen op twitter zette, is de schade van de brand goed te zien. Beide kanten van het ecoduct zijn helemaal verkoold.

VERKEER

Volgens Rijkswaterstaat is de snelweg in de richting Arnhem rond 20.00 uur weer open gegaan. Het verkeer richting Utrecht kwam een kwartier later weer in beweging.
De NS meldt dat het treinverkeer rond 19.40 is hervat. Vanwege de brand konden geen treinen rijden tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.