Politie zoekt getuigen brand Strand Oog in Al

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De brand die afgelopen weekend woedde in het restaurant van Strand Oog In Al (Soia) is overduidelijk aangestoken. Volgens de eigenaren van de horecazaak aan de Kanaalweg hebben de daders benzine tegen de gevel gegooid en dat vervolgens aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen en andere tipgevers.
Daags na de brand zijn de sporen nog duidelijk zichtbaar. De luifel en een parasol op het terras zijn zwartgeblakerd, de ramen zijn dichtgetimmerd met houten planken en binnen in het restaurant en in de keuken is veel roetschade.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

TWEE WEKEN DICHT

Door die roetschade kan het restaurant voorlopig niet open. De eigenaren hebben vanwege de bouwvak moeite om werklui te vinden en verwachten dat Soia nog wel twee weken dicht is. Ze denken wel na over tijdelijke oplossingen om eerder open te kunnen, zoals een container met een keuken erin.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

GEEN IDEE WIE DADERS ZIJN

De brand brak zaterdagnacht na sluitingstijd uit. De vlammen sloegen uit het pand. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in bij het personeel van de strandtent.
De eigenaren zeggen dat ze geen flauw idee hebben wie de brand heeft aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.