Politie zoekt Utrechtse straatroofbende

© ANP
UTRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van in totaal vier straatroven in Utrecht, eerder deze maand.
In de nacht van zondag 15 op maandag 16 juli zijn twee 17-jarige jongens in het Majoor Bosshartplantsoen in Tuinwijk aangevallen en beroofd van hun telefoons. De slachtoffers zijn rond 00.30 uur belaagd door vier jongens op in totaal drie scooters. Toen ze weg probeerden te komen werden ze getrapt en geslagen. De jongens op de scooters reden weg in de richting Overvecht en de binnenstad.
De volgende avond is op dezelfde plek rond 22.30 uur een 14-jarige jongen beroofd van zijn fiets en zijn telefoon. Dit gebeurde door twee mannen.

GRIFTPARK

Donderdagavond 19 juli vond een soortgelijke beroving plaats, even verderop in het Griftpark. Rond 18.20 uur spraken twee jongens op een scooter een 19-jarige Utrecht aan en vroegen om tabak. Daarna probeerden ze zijn telefoon af te pakken. Toen dat niet lukte, reden ze weg in de richting van de Wittevrouwensingel.
Later op de avond, rond 23.15 uur, werd een 18-jarige jongen die met een vriend op een bankje in het park zat aangesproken door drie jongens. Daarna voegden zich nog drie jongens bij hen. Ook zij vroegen eerst om een sigaret, maar pakten daarna de telefoon van de jongen af. Toen hij hem probeerde terug te pakken, werd hij in zijn gezicht geslagen. Daarna werd ook nog eens zijn fiets in het water gegooid.

SIGNALEMENTEN

De beschrijvingen van de daders vertonen overeenkomsten. Het gaat om lichtgetinte mannen van 17 tot 20 jaar oud, rond de 1,80 meter. Op één van de verdachten na, hij was opvallend kleiner.
De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.