Kale, lange man dwingt Utrechters tot pinnen

© ANP
UTRECHT - Deze maand zijn in tien dagen tijd drie personen 's nachts bedreigd en gedwongen om geld te pinnen op de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok.
Een 18-jarige Utrechter fietste donderdag 12 juli rond 02.30 uur op de Leidseweg in de richting van de Muntkade. Ter hoogte van de Koningsbergerstraat sprong een man achterop zijn fiets en vroeg om geld. De man moest onder bedreiging geld pinnen bij de Rabobank op de Kanaalstraat.
Een half uur later is een 20-jarige Utrechter op dezelfde plek bedreigd door een man. Hij moest geld pinnen bij dezelfde bank.
Zondagochtend 22 juli vond rond 02.50 uur een vergelijkbare straatroof plaats, op de Kanaalweg. Een 23-jarige Utrechter op een fiets kwam midden op de weg een man tegen. Die pakte zijn stuur vast, waardoor hij moest stoppen. De man vroeg om geld en dwong hem te gaan pinnen bij de bank op de Kanaalstraat. Toen bleek dat het slachtoffer geen geld had, ging de dader er volgens de politie met een ander eigendom vandoor.

LANG EN KAAL

Het opgegeven signalement bij de drie overvallen komt overeen. Het gaat om een kale of kortgeschoren blanke man van 30 tot 35 jaar oud. Hij was ongeveer 1,90 meter lang, had een mager postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij dreigde met een wapen.
De politie zoekt getuigen. Contact opnemen kan via telefoonnummer 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.