RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zeer grote brand in woonzorgcentrum Breukelen

1/4
BREUKELEN - Door een zeer grote brand in woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen zijn meerdere ouderen met ademhalingsproblemen naar hetcalamiteitenhospitaalvan het UMC in Utrechtgebracht. Sommigen zijn er ernstig aan toe. Enkele ouderen moesten afgelopen nacht ergens anders doorbrengen.

"Voor degene die in de buurt waren, daar maak ik me wel zorgen om", zegt een bewoner van de flat. "Ik heb verschillende mensen weggedragen zien worden in een ambulance of helikopter."


GROOTSCHALIGE EVACUATIE

Rond 21:00 sloegen er grote vlammen uit een aanleunwoning in het seniorencomplex op de eerste etage. Hulpdiensten rukten daarna groots uit met onder anderetwee traumahelikopters envele brandweerkorpsen uit de regio. Hoede brandheeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Direct na de melding is er een grootschalige evacuatie op poten gezet. Tientallen ouderen moesten hun woningen verlaten. Hulpdiensten hebben omstanders gevraagd de mensen te ondersteunen naar de twee aangewezen opvangplekken: scholengemeenschap Broklede en de Pauluskerk.

Veel familie en bekendenhebben zich op deze locaties over de ouderen ontfermd. Voor wie verder nog vragenhad werd een noodnummer in het leven geroepen door de gemeente Stichtse Vecht: 088 269 00 00.

IMPACT

Toende brand na een klein uurtje uit was kwam burgemeester Witteman poolshoogte nemen bij de opvanglocaties. "Mensen zijn natuurlijk geschrokken voor een deel. Dat heeft ontzettend veel impact", aldus de burgervader. "Als zoiets gebeurt in je omgeving, dan schrik je daar heel erg van."

Welke gevolgen de schade heeft op de lange termijnvalt nogniet te zeggen. Een van de woningen is volgens de brandweer volledig in de as gelegd. Wat deconsequenties hiervan zijn voor de omliggende flatappartementen is ookonduidelijk

Reacties brandweer, omwonenden en burgemeester


Beelden van de brand.


 De brandweer spreekt van een zeer grote brand De brandweer spreekt van een zeer grote brand | Foto: Wouter BeloHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht