Zeer grote brand in woonzorgcentrum Breukelen

© Sem van der Wal
BREUKELEN - Door een zeer grote brand in woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen zijn meerdere ouderen met ademhalingsproblemen naar het calamiteitenhospitaal van het UMC in Utrecht gebracht. Sommigen zijn er ernstig aan toe. Enkele ouderen moesten afgelopen nacht ergens anders doorbrengen.
"Voor degene die in de buurt waren, daar maak ik me wel zorgen om", zegt een bewoner van de flat. "Ik heb verschillende mensen weggedragen zien worden in een ambulance of helikopter."

GROOTSCHALIGE EVACUATIE

Rond 21:00 sloegen er grote vlammen uit een aanleunwoning in het seniorencomplex op de eerste etage. Hulpdiensten rukten daarna groots uit met onder andere twee traumahelikopters en vele brandweerkorpsen uit de regio. Hoe de brand heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.
Direct na de melding is er een grootschalige evacuatie op poten gezet. Tientallen ouderen moesten hun woningen verlaten. Hulpdiensten hebben omstanders gevraagd de mensen te ondersteunen naar de twee aangewezen opvangplekken: scholengemeenschap Broklede en de Pauluskerk.
Veel familie en bekenden hebben zich op deze locaties over de ouderen ontfermd. Voor wie verder nog vragen had werd een noodnummer in het leven geroepen door de gemeente Stichtse Vecht: 088 269 00 00.

IMPACT

Toen de brand na een klein uurtje uit was kwam burgemeester Witteman poolshoogte nemen bij de opvanglocaties. "Mensen zijn natuurlijk geschrokken voor een deel. Dat heeft ontzettend veel impact", aldus de burgervader. "Als zoiets gebeurt in je omgeving, dan schrik je daar heel erg van."
Welke gevolgen de schade heeft op de lange termijn valt nog niet te zeggen. Een van de woningen is volgens de brandweer volledig in de as gelegd. Wat de consequenties hiervan zijn voor de omliggende flatappartementen is ook onduidelijk
Reacties brandweer, omwonenden en burgemeester
Beelden van de brand.
De brandweer spreekt van een zeer grote brand
De brandweer spreekt van een zeer grote brand © Wouter Belo

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.