"Bewoners woonzorgcentrum Breukelen vandaag niet naar huis"

Het zorgcentrum vanochtend.
Het zorgcentrum vanochtend. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
BREUKELEN - De bewoners van woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen kunnen vandaag nog niet terug naar huis. Dat zegt een woordvoerder van het centrum tegen RTV Utrecht. Er wordt hard gewerkt om de appartementen weer bewoonbaar te krijgen, maar vandaag gaat dat nog niet lukken.
Na de zeer grote brand gisteravond werden elf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Vijf van hen konden na controle weer naar huis. Een aantal gewonden heeft brandwonden opgelopen of heeft rook ingeademd. Sommigen zijn er ernstig aan toe.
Volgens de Veiligheidsregio Utrecht hebben de bewoners van 114 appartementen de nacht ergens anders doorgebracht. Zo werden verschillende mensen opgevangen in Universiteit Nyenrode en bij familie. Vandaag wordt de schade opgenomen en wordt mogelijk ook meer bekend over de oorzaak van de brand.
De schade aan het pand is flink.
De schade aan het pand is flink. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
Hulpverleners van het Rode Kruis
Hulpverleners van het Rode Kruis © Sem van der Wal
De brand brak gisteravond rond 21:00 uur uit in een aanleunwoning in het seniorencomplex op de eerste etage. Hulpdiensten rukten daarna groots uit met onder andere twee traumahelikopters en vele brandweerkorpsen uit de regio.
Reportage over de brand in 't Heycop

HULPVERLENING

De hulpdiensten hebben in de eerste uren na de brand hulp gehad van omstanders en personeel van het woonzorgcentrum. Veel bewoners van 't Heycop werden door hen naar de opvangplekken in de scholengemeenschap Broklede en de Pauluskerk gebracht. Niet alleen de bewoners moesten geëvacueerd worden, ook hun huisdieren zijn zoveel mogelijk in veiligheid gebracht.
Bewoners worden geëvacueerd
Bewoners worden geëvacueerd © Sem van der Wal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.