Herdenkingstocht voor overleden scholier Koen van Keulen

© Caspar Huurdeman
SOEST - Voor de onlangs in Italië overleden Koen van Keulen wordt komende donderdag een herdenkingstocht georganiseerd. De tocht begint in Soest en loopt langs het huis van de familie van de Soester scholier, die op 17-jarige leeftijd ongelukkig ten val kwam tijdens een vakantie in het dorpje Pacengo.
Vrijdag wordt Koen begraven. Volgens de woordvoerder van de familie maakt het overlijden van Koen veel los. "Een gevoel van machteloosheid, een gevoel dat het ieder van ons had kunnen overkomen, een diep gevoel van verdriet, van gemis."
Op dezelfde dag als de begrafenis van Koen, wordt er in het dorpje Pacengo stilgestaan bij zijn dood. Er wordt dan een menselijke keten gevormd langs de weg. "Om stil te staan bij het verdriet in onze harten, om aandacht te vragen voor de onveilige situatie op deze weg, om te pleiten voor een fiets- en voetpad, om ervoor te zorgen dat dit nooit weer kan gebeuren."
Koen liep in de berm achter de vangrail, hoogstwaarschijnlijk zodat het verkeer hem niet per ongeluk zou kunnen scheppen. Op een gegeven moment werd de begroeiing hoger, waardoor hij in het donker niet goed kon zien dat het pad waarover hij liep ophield. Hij viel zes meter naar beneden, een val die hem fataal werd. De familie pleitte eerder al voor hekken op deze plek, om een dergelijk ongeval in de toekomst te voorkomen.
De stille tocht begint donderdag om 19.00 uur, het verzamelpunt is bij de kruising van de Ferdinand Huycklaan en de Peter van den Breemerweg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.