Utrechtse kinderopvang Jolie blijft open na invoeren verbeteringen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Kinderdagverblijf Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten hoeft zijn deuren niet te sluiten. Eerder deze maand werd door de Inspectie Kinderopvang vastgesteld dat veel wettelijke voorschriften niet werden nageleefd, maar inmiddels zou Jolie hard werken aan de vereiste verbeteringen.
De kritiek op de opvang begon afgelopen mei, nadat een medewerker op een feestje in het pand slagroom likte van het lijf van een stripper. Daarna stapte de manager op wegens gezondheidsklachten en bleek er na inspectie een lange historie van overtredingen te zijn.
Er werd uiteindelijk geëist dat de eigenaar zich terug zou trekken uit de dagelijkse leiding en een interimmanager aan zou stellen. De opvang had tot 30 juli de tijd om alles weer op de rails te krijgen.

VERBETERINGEN

Dat lijkt gelukt. Tijdens een controle vandaag kwam naar voren dat er veel is verbeterd in het beleid, onder andere op het gebied van personeel, transparantie richting ouders en begeleiding voor medewerkers. "De Inspecie acht de veiligheid van de kinderen niet in het geding en heeft vertrouwen dat de ingezette verbeteringen worden doorgezet."
De komende maanden blijft de in opspraak geraakte kinderopvang nog wel onder verscherpt toezicht, om de vooruitgang te volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.