BOVAG: half miljoen Nederlanders rijdt hartje zomer nog op winterbanden

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Ondanks de tropische temperaturen, rijden opvallend veel automobilisten nog op winterbanden. BOVAG concludeert na steekproeven in onder meer Utrecht dat circa 500.000 mensen hun winterbanden nog niet hebben ingeruild voor zomerbanden.
De brancheorganisatie bekeek in Utrecht 578 auto's. Dertig daarvan reden bij 36 graden nog altijd op winterbanden. Ook op andere plaatsen in het land werd zo'n steekproef gehouden.

GEVAARLIJK

Volgens de BOVAG is het gevaarlijk om in de zomer met winterbanden te rijden omdat de remweg langer is en de wegligging verslechterd. Maar de banden slijten er ook extra door, ze veroorzaken meer geluid en je krijgt er een hoger brandstofgebruik van.
Jaarlijks rust zo'n 35 procent van de automobilisten z'n auto uit met winterbanden. 1 op de 6 blijkt ze na de winter niet om te wisselen naar zomerbanden. Volgens BOVAG gaat het om een bont gezelschap. Nieuwe en hele oude auto's, grote en kleine auto's en dure en goedkope auto's: ze worden allemaal nog met winterbanden gezien met deze temperaturen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.