RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ProRail kleurt spoorwegovergangen geel na succesvolle proef in Baarn

UTRECHT/BAARN - ProRailgaat spoorwegovergangen geel verven. In Baarn werd daar al mee gexperimenteerd en volgens ProRail was dat een succesvolle proef.

Eind vorig jaar verscheen in Baarn een knalgeel vlak bij de overwegbij de Stationsweg. "Ten eerste is het aantal incidenten is daar afgenomen", zegt Andy Wiemer van ProRail. "Dat is voor ons het belangrijkste. Daarnaast hebben we ook weggebruikers gevraagd wat ze er van vonden. Ze vonden het niet de allermooiste oplossing, maar ze hebben wel aangegeven dat ze alerter zijn."

HET LIEFST AF VAN OVERWEGEN
Vorige week concludeerde de Onderzoeksraad nog dat er onnodig veel ongelukkige gebeuren op overwegen in Nederland. De raadvindt dan ook dat onbeveiligde overwegen moeten verdwijnen en dat bewaakte overwegen veiliger moeten worden.

"Wij willen als ProRail ook het liefst die overwegen weg hebben", zegt Wiemer. Maar dat kost tijd en ook veel geld. "Dan klinkt zo'n likje verf heel lullig, maar als het een groot effect heeft, dan doen we het graag. In Baarn is gebleken dat het werkt en we moeten nu kijken hoe we dit verder in Nederland kunnen uitrollen."

EERST NOG EEN PROEF
Hoeveel overwegen nu knalgeel worden, is nog onduidelijk. ProRail gaat eerst een tweede proef doen om te helder te krijgen welke overwegen in aanmerking komen voor een gele verflaag.

Ook is nog niet duidelijk wanneer de gele kwast erbij gepakt wordt. ProRail hoopt dat zo snel mogelijk te kunnen doen."Het mooie aan deze oplossing is dat wij dit zelf kunnen doen. We zijn niet afhankelijk van partijen als omwonenden, gemeenten en wegbeheerders, zoals we bij het verwijderen van overwegen wel zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -