Man die pistool trok op vol terras in Zeist mag hoger beroep thuis afwachten

© Menno Bausch
ZEIST - De man die vorig jaar op een vol terras in Zeist probeerde te schieten op iemand, zit niet langer vast. Hij mag het hoger beroep in zijn zaak thuis afwachten, meldt zijn advocaat.
Zakaria C. was naar het café gevlucht omdat hij werd belaagd door vier bekenden. Toen de mannen hem bleven volgen, richtte hij midden op het terras een revolver op één van zijn belagers en haalde de trekker over. Niemand raakte gewond. Het wapen ging niet af omdat er ongeschikte patronen in zaten.
Zakaria C. zei eerder dat hij het wapen had afgepakt van één van zijn belagers bij een eerdere confrontatie. De mannen wilden volgens hem verhaal halen omdat hij niet langer drugs voor hen wilde dealen. Ook zou hij één van hen geslagen hebben.

TWIJFELS OVER VERKLARINGEN

Het gerechtshof liet eerder doorschemeren twijfels te hebben bij de verklaringen van zowel C. als die van zijn belagers. Het hof opperde dat hij het wapen misschien zelf had gekocht omdat hij bang was, maar C. bleef erbij dat hij het had afgepakt.
Het Openbaar Ministerie meent dat er sprake is van poging tot doodslag en eiste vorige week in hoger beroep vijf jaar cel tegen de man. Ook wil het OM dat hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor een eerder misdrijf uitzit. Het gerechtshof doet op 8 augustus uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.