Burgemeester Witteman draagt taken over

Burgemeester Marc Witteman en waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt.
Burgemeester Marc Witteman en waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. © Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - De laatste werkdag van burgemeester Marc Witteman in Stichtse Vecht zit erop. Hij heeft zijn taken overgedragen aan waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. Witteman legt zijn taken neer, omdat hij ongeneeslijk ziek is.
De afgelopen periode hebben Witteman en Van Mastrigt veel overleg gehad zodat de overdracht zo voorspoedig mogelijk zou verlopen.
"Het is goed dat ik mijn werkzaamheden zelf heb kunnen overdragen aan mijn waarnemer. Mijn terugtreden valt mij zwaar, maar ik kan dit nu doen in de wetenschap dat er een uitstekende waarnemer is, in wie ik alle vertrouwen heb. Ik ben dankbaar dat ik 3,5 jaar burgemeester mocht zijn van de inwoners van Stichtse Vecht", aldus Witteman.
Hij is tot het laatste moment zeer actief geweest. Zo was hij gisteravond nog bij de informatiebijeenkomst over de brand bij zorgcentrum 't Heycop. Ook op de avond van de brand was hij op locatie en sprak hij met betrokkenen.

WAARNEMER

Van Mastrigt kijkt er naar uit om Stichtse Vecht in al haar facetten te leren kennen. Maar de politica vond de overdracht ook een moeilijk proces.
"Toch ga ik met gemengde gevoelens aan de slag. De ziekte van burgemeester Witteman grijpt mij aan. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hij zich tot en met zijn laatste werkzame uren als burgemeester, met hart en ziel heeft ingezet voor de inwoners. Ik wens Marc Witteman en zijn dierbaren veel sterkte in de komende periode."
De 53-jarige PvdA'er is geen onbekende in de politiek. Ze was eerder burgemeester van Winsum en Hoogezand-Sappemeer. Ook was zij gedeputeerde in de provincie Groningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.