Advocaat verdachte dodelijk ongeluk Uithof wraakt rechtbank

© Menno Bausch
UTRECHT - De advocaat van de man die in 2016 betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Uithof in Utrecht, heeft de rechtbank gewraakt. Dat bleek vanochtend tijdens een regiezitting.
Bij het ongeluk op 14 september 2016 kwamen de 22-jarige Dylan uit De Meern en de 26-jarige Leroy uit Maarssen om het leven. Raymond N. reed door rood licht op de kruising met de Weg tot de Wetenschap en de Heidelberglaan en botste vervolgens op een lijnbus. De auto kwam tegen een verkeerslichtmast tot stilstand. Leroy stierf ter plekke, Dylan overleed later in het ziekenhuis. Raymond N. raakte zwaargewond.

ROEKELOOS RIJGEDRAG

N. wordt ervan verdacht roekeloos en onder invloed van alcohol en softdrugs te hebben gereden. Volgens het Openbaar Ministerie reed de 39-jarige verdachte met een snelheid van 79 tot 98 kilometer per uur over de Sorbonnelaan. Zelf ontkent hij dit. Ook zegt hij niet door rood te hebben gereden.
De advocaat van Raymond N. vindt dat de rechtbank de verdediging te weinig ruimte geeft om onderzoek te doen naar wat er precies is gebeurd. Meerdere onderzoekswensen over het horen van getuigen wees de rechtbank vanmorgen van de hand. Volgens de advocaat loopt de rechtbank daarmee vooruit op de inhoud van die getuigenverklaringen en wijst dit op vooringenomenheid.
De zaak gaat nu naar een wrakingskamer. Die moet beslissen of er andere rechters op de zaak gezet moeten worden. In principe staat de inhoudelijke behandeling gepland in november, maar door het wrakingsverzoek is dat nog niet zeker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.