Lunch, gym en waterpret voor kinderen uit Soest die niet op vakantie gaan

Gymnastiekvereniging De Springbokken opent de gymzaal voor kinderen uit de buurt
Gymnastiekvereniging De Springbokken opent de gymzaal voor kinderen uit de buurt © RTV Utrecht
SOEST - Van kindergym en freerunning, tot lunches en een waterspektakel. Kinderen in Soest die niet op vakantie gaan, hoeven zich deze zomer niet te vervelen. In de wijk Smitsveen worden er allerlei activiteiten voor ze georganiseerd.
Het idee komt van Sonja Wolf, oprichter van de Stichting Hart voor Soest. Zij wil zo iets doen voor de gezinnen die niet op vakantie kunnen gaan. "Zes weken is dan zo vreselijk lang om vakantie te hebben. Je vriendjes en vriendinnetjes gaan op vakantie en jij zit alleen thuis."

ZOMER LANG VERMAAK

Daarom organiseert Wolf zes weken lang, elke maandag tot en met vrijdag iets voor de kinderen die dan anderhalf uur vermaakt worden. De activiteiten zijn in de wijk Smitsveen, maar kinderen uit heel Soest mogen langskomen.
Wolf werkt samen met allerlei organisaties die zijn aangehaakt. Zoals gymnastiekvereniging De Springbokken, die vanmorgen anderhalf uur lang gaat springen met de kinderen.

VERBINDEN

De afgelopen dagen kwamen er steeds tussen de 25 en 30 mensen op de activiteiten af. Maar het worden er met de dag meer, dankzij mond-op-mondreclame. "Ook ouders komen mee", zegt Wolf. "Zo verbind je culturen, mensen en leeftijden."
Sonja Wolf over de zomeractiviteiten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.