Bekende schrijvers Rushdie en Irving naar Internationaal Literatuur Festival in Utrecht

Salman Rushdie
Salman Rushdie © ANP
UTRECHT - Salman Rushdie en John Irving komen in september naar Utrecht. De bekende schrijvers treden op tijdens de eerste editie van het Internationaal Literatuur Festival Utrecht.
Het literatuurfestival vindt plaats van 15 tot en met 29 september. Het festival werd in het leven geroepen nadat Utrecht in november werd uitgeroepen tot UNESCO City of Literature. Het is de bedoeling dat het evenement voortaan elk jaar wordt georganiseerd.

RUSHDIE

De Brits-Indiase schrijver Rushdie is wereldwijd bekend met boeken als Middernachtskinderen en De Duivelsverzen. Hij kreeg er de Booker Prize voor.
Na het verschijnen van De Duivelsverzen werd er een fatwa over hem uitgesproken: een religieus decreet van de toenmalig geestelijk leiden van Iran, ayatollah Ruhollah Khomeini, waarin Rushdie ter dood veroordeeld werd. Rushdie moest daarop onderduiken en kreeg beveiliging.

IRVING

Van Irving verscheen vijftig jaar geleden zijn debuut. Bekende titels van zijn hand zijn De wereld volgens Garp, Hotel New Hampshire, Bidden wij voor Owen Meany en De regels van het ciderhuis.
Ook andere internationale prijswinnende schrijvers komen voor het festival naar Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.