Bewoners woonzorgcentrum Breukelen even naar huis

© Sem van der Wal
BREUKELEN - De bewoners van het woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen, waar afgelopen maandagnacht een zeer grote brand woedde, mogen vandaag korte tijd naar hun woning om spullen op te halen. Dat staat in een brief van de gemeente en de woningbouwvereniging.
Samen met een medewerker van een schoonmaakbedrijf en een begeleider, bijvoorbeeld een familielid, mogen ze hun huis maximaal 45 minuten in. Bewoners mogen maximaal twee verhuisdozen vullen met de meest noodzakelijke spullen. De ouderen wordt gevraagd goed na te denken welke spullen ze nodig denken te hebben voor de komende twee weken en dat eventueel op te schrijven als geheugensteun.
Sinds de grote brand van maandag moeten bewoners van 114 appartementen ergens anders slapen. Elf mensen moesten vlak na de brand voor controle naar het ziekenhuis. Negen van hen zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Dinsdag werd bekend dat de bewoners voorlopig nog niet terug kunnen keren naar het pand aan de Heycoplaan.
De woningbouwvereniging geeft verder aan erop gericht te zijn om de woningen zo snel mogelijk weer schoon op te leveren. Met een beperkte reiniging zijn de meeste appartementen weer goed bewoonbaar.
De bewoners mochten vandaag eventjes naar binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.