Nationaal hitteplan opnieuw van kracht

© Ab Donker
UTRECHT - Na een aantal dagen met iets lagere temperaturen, is er een tweede hittegolf op komst. Reden voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven om het nationaal hitteplan opnieuw uit de la te halen.
Vorige week deed het RIVM dat ook al. Opnieuw waarschuwt het gezondheidsinstituut voor flinke hitte in verschillende delen van het land de komende dagen.

KWETSBAREN

Met een tweede hittegolf op komst zou iedereen extra aandacht moeten besteden aan kwetsbare mensen. Daarmee kunnen gezondheidsproblemen zoveel mogelijk beperkt worden, aldus het RIVM.
Het hitteplan is afgekondigd voor de provincies Utrecht, Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe. Volgens het KNMI loopt de temperatuur in deze delen van het land de komende dagen op naar 30 tot 35 graden. Ook in de nacht wordt niet veel kouder dan een graad of 20.

INSPANNINGEN BEPERKEN

Volgens het RIVM zouden mensen lichamelijke inspanningen in de middag moeten beperken. Ook zouden ze de woning koel moeten houden met zonwering, ventilators of airconditioning. Daarnaast adviseert het RIVM om voldoende te drinken, dunne kleding te dragen en goed te beschermen tegen de zon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.