Zomertour gaat theatertent in op de Parade in Utrecht

© Sofie Simao
UTRECHT - De Zomertour parkeert vandaag in het Moreelsepark in Utrecht. Dat is het epicentrum van rondreizend theaterfestival de Parade. Na Den Haag en Rotterdam doet het ook Utrecht aan.
In 20 tenten worden 65 verschillende voorstellingen opgevoerd. Het terrein is wel ietsje kleiner dan vorig jaar, vanwege het gevaar voor vallende takken door de aanhoudende droogte. Ook op Utrecht Centraal worden stukken opgevoerd:

STERREN

Presentator Marco Geijtenbeek doet een rondje en spreekt met de Wereldbänd. Zij maken een slapstickvoorstelling en Geijtenbeek spreekt ze voorafgaand daaraan en kijkt achter de schermen. Volgens caberatier Youp van 't Hek is de voorstelling "Theater zoals theater hoort te zijn". André van Duin zegt: "Zo goed, zo geestig. Briljant gewoon".
Zomertour op de Parade in Utrecht.
Er zijn meer sterren die iets over de Parade zeggen: oud-GTST-ster Jef Alberts speelt ook een voorstelling. Acteur Bartho Braat uit Abcoude was gisteren te gast in ons radioprogramma Aan Tafel. En ook op de Parade kleeft GTST nog aan 'm: "Zo wordt heel even de tune van GTST gespeeld en mensen beginnen dan toch te lachen".
Gisteren was de Zomertour op een voetgolfbaan in Baarn. Die uitzending is hier terug te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.