Indrukwekkende stilte tijdens herdenkingstocht Koen van Keulen

© RTV Utrecht
SOEST - Ter nagedachtenis van de in Italië overleden Koen van Keulen (17) werd vanavond een herdenkingstocht gehouden in zijn woonplaats Soest. Vrienden, medescholieren, kennissen en bekenden liepen door het buitengebied naar zijn ouderlijk huis en legden daar bloemen neer.
Volgens een verslaggever van RTV Utrecht waren er zo'n 150 mensen mee met de door vrienden georganiseerde tocht. De stoet vertrok om 19.00 uur op de Peter van den Breemerweg en eindigde rond 20.00 uur op dezelfde plek. De weg werd tussen de Hooiweg en de spoorwegovergang tijdelijk afgezet voor autoverkeer.
Deelnemers aan de herdenkingstocht van Koen van Keulen, waaronder de burgemeester van Soest, leggen bloemen bij zijn ouderlijk huis.
Deelnemers aan de herdenkingstocht van Koen van Keulen, waaronder de burgemeester van Soest, leggen bloemen bij zijn ouderlijk huis. © RTV Utrecht

FATALE VAL

Koen kwam om het leven tijdens een vakantie bij het Gardameer in Italië. Hij liep 's nachts achter een vangrail langs een drukke weg en kon in het donker niet zien dat het pad ophield. Hij viel zes meter naar beneden, een val die hem fataal werd. Vorige week maandag werd hij na een dagenlange zoektocht gevonden.
Morgen wordt Koen begraven. Ook in het Italiaanse dorpje Pacengo wordt dan stilgestaan bij zijn dood. Er wordt een menselijke keten gevormd langs de weg waar Koen viel. Eerder organiseerde zijn school al een herdenkingsbijeenkomst.
Herdenkingstocht voor Koen van Keulen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.