Ook op dag twee stormloop op gratis snoeptomaatjes: "800 kilo in 25 minuten weg"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het uitdelen van gratis snacktomaatjes heeft ook vandaag niet lang geduurd. Bij restaurant Instock in Utrecht, waar ze de onverkoopbaar geworden tomaten van teler Greenco uitdeelden, was een grote hoeveelheid van 800 kilo binnen 25 minuten verdwenen.
"Mensen stonden al vroeg op de stoep, dus er stond echt een lange rij toen de deuren om 12.00 uur opengingen", aldus een medewerkster. "Het was een stormloop, ik denk dat we zo'n honderd à honderdvijftig mensen hebben gehad. In verband met de hitte hebben we ook nog water uitgedeeld, want we vonden het wel een beetje zielig."
Tomatenteler Greenco gaf de snoeptomaatjes weg, omdat ze door overmatige zonneschijn lichte rimpeltjes en deukjes kregen. Prima qua smaak, maar onverkoopbaar, aldus Greenco. Gisteren werd al een groot gedeeltje van de zes miljoen tomaten weggeven en vandaag hebben ze allemaal een andere 'eigenaar' gevonden.

VUIST

Bij Instock, die ook locaties in Den Haag en Amsterdam hebben, zijn ze er blij mee. "We hebben nu een vuist gemaakt tegen voedselverspilling, dus dat we hebben we met heel Nederland toch maar even mooi geflikt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.