Rabobank over plofkraak: "Nog onduidelijk of er weer een pinautomaat terugkomt"

© Koen Laureij
UTRECHT - De Utrechtse wijk Hoograven werd vannacht opgeschrikt door een heftige plofkraak op een pinautomaat van de Rabobank. De ravage op het Smaragdplein is enorm en de automaat ligt in puin. Of er op die plek weer eentje terugkomt, durft de bank nog niet te zeggen.
"Het is echt zorgelijk voor de omgeving en pijnlijk voor de bewoners", vertelt Ronald van Maldegem van Rabobank Utrecht. "Daar schrikken we wel van. Helaas gebeurt het regelmatig, maar de behoefte aan cash is er nou eenmaal nog steeds, dus de automaten zijn er ook."

TOEKOMST ONDUIDELIJK

De toekomst van de specifieke pin-locatie aan het Smaragdplein is nog onduidelijk. "We gaan steeds meer toe naar een wereld waarin internet- en mobiel bankieren het belangrijkst worden, dus er wordt veel over pinautomaten gepraat."
De drie grootste banken van Nederland zijn momenteel bezig met een nieuw automatennetwerk. "Daar valt ook dit terrein in", vertelt Van Maldegem. "We gaan wel even kijken hoe nu verder en dan bespreken we ook zeker deze plofkraak. Ik durf dus nog niet te zeggen of er weer een pinautomaat terug gaat komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.