Deze week in het nieuws: brand en fatale val in rivier

© Sem van der Wal
UTRECHT - Week 30 van 2018 zit er bijna op en er gebeurde weer van alles. Dit waren deze week de best gelezen artikelen op de website van RTV Utrecht.

ZEER GROTE BRAND

Bewoners van woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen werden maandagavond opgeschrikt door een zeer grote brand. De 130 bewoners van het centrum moesten in allerijl hun appartementen uit. Elf moesten naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, negen van hen zijn inmiddels weer ontslagen. Dinsdag werd bekend dat de bewoners voorlopig nog niet terug kunnen keren naar het pand aan de Heycoplaan. Dat gaat nog wel weken duren, al mochten ze donderdag korte tijd naar hun woning om spullen op te halen.
Brand in woonzorgcentrum in Breukelen

SOIA DICHT

Er was nog een brand die de gemoederen deze week bezighield. Bij Strand Oog In Al (Soia) aan het Amsterdam-Rijnkanaal sloegen de vlammen afgelopen zaterdagnacht uit het pand. Er raakte niemand gewond, maar het vuur richtte veel schade aan. De eigenaren van de strandtent lieten weten zeer ontdaan te zijn, mede omdat de brand volgens hen aangestoken is. De daders zouden benzine tegen de gevel gegooid en aangestoken hebben. Soia ging gisteren voor het eerst weer open na de brand.
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

VROUW VERONGELUKT

Verdrietig nieuws kwam er gisteren vanuit Canada. Een vrouw uit Houten kwam in het westen van het land om het leven toen zij in de rivier de Campbell viel. Het zou gaan om een vrouw van ongeveer zestig jaar. Haar echtgenoot sloeg na haar val alarm en er werd een zoekactie op touw gezet. Na enkele uren werd haar lichaam verderop in de rivier gevonden door reddingswerkers. Haar man getuigde dat ze was uitgegleden en onder water verdween, bij een waterval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.