On Your Feet vandaag voor het laatst in Beatrix Theater

© Stage Entertainment
UTRECHT - In het Beatrix Theater in Utrecht is vandaag voor de allerlaatste keer de musical On Your Feet te zien. De musical over het leven van zangeres Gloria Estefan speelde bijna driehonderd keer.
Estefan is een Amerikaanse zangeres van Cubaanse afkomst. Ze scoorde vooral in de jaren tachtig en negentig hits. Een van de meest bekende nummers is 'Get On Your Feet', waarnaar de musical ook vernoemd werd.
Nurlaila Karim speelt in de musical de rol van Gloria Fajardo. Ze merkt dat zo'n einde van een tijdperk steeds moeilijker wordt. "Ik merk dat ik me ervan distantieer. Je bent toch een jaar heel intensief met mensen bezig. Dit was ook een heel bijzondere groep. Deze musical was wel echt een pareltje."

CUBAANSE TRADITIE

Het was voor de acteurs heel moeilijk om de Cubaanse traditie naar voren te brengen. Estefan werd namelijk geboren in de Cubaanse hoofdstad Havana. De regisseur koos daarom voor een wat andere aanpak.
"Hij vroeg van te voren aan ons: wat zijn jouw tradities? Wat is jouw familie? Hij wilde niet dat wij Cubanen speelden, maar hij wilde dat wij onszelf en onze tradities neerzetten. Dus vanaf dag 1 waren we op een hele andere manier met elkaar verbonden. Dat maakte het nét wat anders."

MAMMA MIA

Vanavond om 19.00 uur start de allerlaatste voorstelling, maar daarna wacht weer een nieuw avontuur voor Karim.
"Ik mag twee keer per week de hoofdrol spelen in de musical Mamma Mia. Dat vind ik fantastisch, want tijdens 'On Your Feet' heb ik mijn kinderen gemist. Tijdens Mamma Mia sta ik toch op de planken, ik heb een hoofdrol én ik zie mijn kinderen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.