Milieustraat Leusden eerder dicht vanwege hitte

© Google Street View
LEUSDEN - De Milieustraat in Leusden is vandaag en morgen alleen tussen 9.00 uur en 13.00 uur geopend. Normaal is de Milieustraat doordeweeks tot 17.00 uur open, maar door de hitte is het er 's middags niet uit te houden voor de medewerkers.
"Je kunt daar bijna niet in de schaduw komen", licht Ad Laan toe, coördinator van de Milieustraat. "En de mannen werken daar op een betonnen vloer. Dat weerkaatst de warmte nog een keer. Je kunt je voorstellen dat het er 's middags zinderend heet is." Daarnaast is het volgens Laan vanwege de zomervakantie minder druk bij de Milieustraat.

NIET VRIJ

Betekent niet dat de medewerkers van de Milieustraat twee vrije middagen hebben. "In aangepast tempo gaan we de wijk in, want daar is altijd werk. Dan zoeken de mannen vast een schaduwrijk plekje op om toch nog wat activiteiten te kunnen verrichten. Een verzakking herstellen, wat afval weghalen bij ondergrondse containers, klachten oplossen", somt Laan op.

HONDENPOEP

De Milieustraat is ook verantwoordelijk voor het leegmaken van de 250 openbare afvalbakken in Leusden. Momenteel niet echt een fijne klus, zegt Laan. "Zeker omdat die bakken ook worden gebruikt voor hondenpoep. Dat is iets minder leuk werk. Maar als we dat frequent doen krijgt het niet de kans om te gaan rotten."
Vandaag wordt besloten of de Milieustraat vanaf woensdag weer tot 17.00 uur open is.
Coördinator Ad Laan over de middagsluiting van de Milieustraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.