RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrachtwagen vliegt in brand op A12

1/2
BUNNIK - Op de A12 ter hoogte van Bunnik stond vanmiddageen container van eenvrachtwagen in brand. De containerwerd al snellosgekoppeld van de cabine van de vrachtwagen. De brandweer is vanuit meerdere regio'singezet. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Door de brand zijntwee van de drie rijstrokenafgesloten. Af en toe werd het verkeer richting Utrecht helemaal stilgelegd omdat de wind draaide en de rook daardoor over de weg waaide.Ondertussen wordt er weer langzaam gereden.

De tekst gaat verder onder de tweet.


In de container zaten spullen als computers en baterijen. Dat zorgde voor een dikke, plastic-achtige rook. De rook was in de wijde omgeving te zien en trok over Bunnik. Er werd geadviseerd om ramen en deuren goed dicht te houden. Ook mechanische ventilatie, zoals ingebouwde ventilators of de afzuigkap, kan het beste uitgeschakeld worden. Alsomwonenden merken dat de rookwegtrekt, mogen de ramen weer geopend worden.

De brandweer zette ondertussen een waterkanon in om het vuur te doven. Ook een schuimblusvoertuig was aanwezig.Enkele gebouwen in de regio, waaronder de Bovag,zijn vanwege de schadelijkerookontruimd. De brandweer haalde de container met grijpers leeg om de rookontwikkeling zo snel mogelijk te stoppen.

 De brandweer zet een waterkanon in. De brandweer zet een waterkanon in. | Foto: Sem van der Wal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -