Figi in Zeist gaat bioscoop moderniseren

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
ZEIST - Na 25 jaar krijgt de bioscoopfoyer van Theater Hotel Figi aan de Tweede Dorpsstraat in Zeist een facelift. Ook wordt de programmering uitgebreid.
Volgens directeur Victoria Ruijs was de oude foyer verouderd. "Het is in de afgelopen 25 jaar niet aangepast en het is nu echt tijd voor wat nieuws. De bar gaat naar de andere kant en we gaan de kassa direct bij de ingang integreren bij het bargedeelte. Ook wordt de aankleding en programmering anders. We merken dat er naast de blockbusters ook behoefte is aan arthousefilms. Het moet echt een filmtheater worden in plaats van een bioscoop. We zien dat Zeistenaren als ze 18 jaar worden en gaan studeren wegtrekken en weer terugkomen rond hun 35e. Daar willen we op inspelen."

ZALEN

Als eerste is dus de foyer aan de beurt. Daarna gaat het hotelmanagement de bovenste verdiepingen van het pand onder handen nemen. "Maar alles op zijn tijd", zegt Ruijs. "Het is een monsterklus. We hebben de conferentiezalen al aangepakt en de Marsmanzaal is het volgende project. We gaan bijvoorbeeld op de eerste rijen extra stoelen plaatsen. Theatermakers hebben die wens uitgesproken en daar gaan we aan voldoen. Er is nu nog een afstand tussen het podium en de voorste rij, maar dat gaat dus veranderen."

KORTING

Omdat de oude entree tot eind september niet toegankelijk is voor publiek, kunnen bioscoopbezoekers nu tijdelijk via de hoofdingang op Het Rond naar binnen. Daar is een tijdelijke kassa neergezet. "Omdat het voor onze bezoekers de komende tijd een beetje behelpen is, geven we 2 euro korting op een toegangskaartje. De nieuwe foyer is klaar als het nieuwe theaterseizoen begint. We liggen op schema!"
Figi krijgt een moderne bioscoop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.