Spektakel met rubberboten niet op Utrechtse gracht dit jaar

Het spektakel in 2016.
Het spektakel in 2016. © RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht Drijft, de voormalige Rubberboot Missie, is aanstaande zaterdag op een andere locatie dan bij eerdere edities. Vanwege de aanhoudende droogte is de het volgens de organisatie en gemeente Utrecht onverantwoord op de Catharijnesingel.
Dat betekent een einde aan een traditie, waarbij jaarlijks honderden opblaasboten in de Utrechtse grachten worden gelaten, nu het wordt verplaatst naar de Veilinghaven.
Maar volgens Thibaud van der Steen van de organisatie geeft dat niet zo. Zeker niet nu het festival vorig jaar van karakter is veranderd: "Met drijvende barren, barren op de kant, drijvende muziekpodia. Waarbij je dobbert tussen de diverse muziekpodia in plaats van dat je nog kilometers gaat dobberen door de stad. En dat was dit jaar ook aan de Catharijnesingel het plan en de locatie waar we naar toe gaan, de Veilinghaven, is nog ruimer dan de singel, dus je hebt nog meer ruimte om te dobberen."
Op Facebook schrijft de organisatie dat het op de grachten te gevaarlijk is vanwege vallende takken door de droogte. "Vanwege het risico op vallende takken besloot de gemeente om de passantensteigers aan de Catharijnesingel grotendeels af te sluiten. Samen met de gemeente is daarom besloten om Utrecht Drijft te verplaatsen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.