RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Henk Westbroek verkoopt pornografisch schilderij op de veiling

1/4
UTRECHT - Henk heeft zijn zolder opgeruimd en in plaats van zijn oude spulletjes weg te gooien besluit hij te kijken wat zijn afdankertjesop de veiling doen. Er is namelijk genoeg interesse in oude decoratieve voorwerpen. Een bakje in de vorm van lotusbloemen, een glazen schaal, een schilderij van de Utrechtse schilder Jopie Moesman en een erotische afbeelding. Het mag allemaal van de hand.

Sommige spulletjes blijken bij taxatie wel degelijk waarde te hebben. De Jopie Moesman kan rond de tweeduizend euro opleveren. Maar de decoratieve schaal met deksel, wat een botervloot blijkt te zijn, is aardig om te zien maar zo goed als waardeloos. Dan heeft hij nog een glazen voorwerp, waarvan hij zich afvraagt op er een koper voor te vinden zal zijn.

Bestaan er gekken die dit willen kopen?


Iedereen mag oude spullen veilen en iedereen mag bieden op spulletjes die hij graag wil. Het bieden begint bij twintig euro en kan oplopen tot ongeveer vijftigduizend euro. Maar dan heb je ook wel een paar hele mooie Chinese vazen. De opbrengst gaat niet volledig naar de verkoper, die moet een deel afstaan aan de veilingmeester.

De veilingmeester eet van twee walletjes


Henk Westbroek is licht gespannen maar hoopvol op de dag dat zijn spulletjes geveild worden. Wilt u weten hoe het uiteindelijk uitpakt? Kijk dan de hele uitzending.

Westbroek wordt elke dinsdag uitgezonden op RTV Utrecht.

Uitzending: Westbroek veilt zijn oude spulletjes


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -