IJsselsteins stel veilig terug na horrorreis Lombok

© Sander Huting
IJSSELSTEIN - Sander en Desi Huting uit IJsselstein zijn vanochtend veilig geland in Frankfurt. Het pas getrouwde stel maakte van heel dichtbij twee aardbevingen mee in Indonesië. "Toen we geland waren, kwamen de emoties los."

WANDELTOCHT

Het stel was tijdens de eerste aardbeving op Lombok bezig aan een wandeltocht naar de top van Mount Rinjani. "Alles schudde en we besloten met de groep waar we mee waren naar beneden te rennen", vertelt Sander. Uiteindelijk lukte dat, maar een aantal keer dachten we wel dat het einde was gekomen. We besloten onze reis ondanks alles voort te zetten en dachten op Bali dat het ergste geweest was."

NIEUWE BEVING

Maar de rust was maar van korte duur. Eergisteren werd Lombok opnieuw door een krachtige aardbeving getroffen. Ook op Bali was die duidelijk voelbaar, vertelt Sander: "We zaten te eten en ineens schoven de tafels heen en weer. Gammele huizen schudden alle kanten op. De mensen renden het restaurant uit, maar kwamen al snel weer terug toen het mee bleek te vallen. Wij snapten dat niet helemaal. We kregen flashbacks van de gebeurtenissen op de berg en we waren weer erg bang."
Aan de ene kant zijn we heel blij dat we veilig terug zijn, aan de andere kant moesten we de mensen op Lombok achterlaten.
Sander Huting

TICKETS AMPER TE KRIJGEN

Voor Sander en Desi was de tweede aardbeving de druppel. Ze wilden zo snel mogelijk weg. Heel makkelijk ging dat niet. "We hadden bijna tickets voor Amsterdam, maar toen ik wilde afrekenen, bleken ze alweer verkocht. De prijzen stegen daarna enorm. Ik heb mijn vader toen gevraagd iets te regelen en dat lukte wel", vertelt Sander.
Het stel beschouwt hun huwelijksreis als mislukt. Toch halen ze er ondanks alle stress wel iets positiefs uit. "Je leert elkaar op momenten dat het heel spannend wordt goed kennen. We vormden echt een team en hebben mensen kunnen helpen. Misschien dat we onze huwelijksreis nog een keer over doen. Maar voorlopig nemen we de tijd om alles een plekje te geven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.