Iconische winkels in Utrecht sluiten: nu ook kunsthandel na 142 jaar

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Kunsthandel Schoonheim in de Utrechtse Vinkenburgstraat gaat dicht. Het bedrijf bestaat al sinds 1876 is daarmee één van de oudste, zo niet de oudste winkel van de stad. Het is de derde winkel in korte tijd die stopt.
Vijf jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door Galerie De Vink. Eigenaar Erik Geytenbeek laat vanaf zijn vakantieadres weten dat hij nu stopt omdat hij na 20 jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. 

RADIO CENTRUM OOK DICHT

Met het vertrek van Schoonheim verliest de Vinkenburgstraat in korte tijd twee markante winkels. Ook Radio Centrum gaat sluiten. De twee winkels liggen recht tegenover elkaar. Radio Centrum is een begrip in de elektronicawereld. De winkel heeft een enorm assortiment aan kabeltjes, stekketjes, weerstanden en batterijen. Menig hobbyist is er al jaren kind aan huis, voor allerlei onderdelen.
De winkel sluit omdat het de concurrentie met goedkope internetwinkels niet aankan. Met name uit China komen producten die goedkoper zijn dan de inkoopprijs die Radio Centrum zelf moet betalen, aldus de eigenaar.

WALK OF FAME

De Vinkenburgstraat is een opvallend winkelstraatje in het hartje van de stad. De straat kent nog weinig beeldbepalende winkelketens, maar of dat zo blijft is nog maar de vraag. In de Vinkenburgstraat ligt ook de Walk of Fame, tegels met de handafdruk van Nederlandse filmhelden.
POTTEN & PANNEN
Eerder deze week werd bekend dat ook Potten & Pannen ermee stopt. De winkel aan de Nachtegaalstraat was volgens de eigen website een van de eerste kookwinkels in Nederland. Het is nog niet duidelijk waarom de winkel dicht gaat.
Utrechtse kunsthandel sluit na 142 jaar
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.