'Redouan T. achter liquidatie Barcelona'

© ANP
VIANEN - De voortvluchtige crimineel Redouan T. uit Vianen zou volgens informatie van Amerikaanse opsporingsdiensten de opdrachtgever zijn voor een liquidatie in Spanje. Twee weken geleden werd Schiedammer Jamal M. in Barcelona doodgeschoten. Dat meldt de NOS.
M. werd, nadat hij met vrienden uit een nachtclub in de Catalaanse hoofdstad liep, van dichtbij door een schutter op een witte motor geliquideerd. Eén van de vrienden die naast hem liep, Zayd K., raakte daarbij gewond. De gehele vriendengroep zou op de hitlist staan die door de Amerikanen in Zuid-Amerika is onderschept en is doorgespeeld aan de Nederlandse recherche.

OPSPORINGSLIJST

Redouan T. staat hoog op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en het opdracht geven voor meerdere liquidaties in het Amsterdams-Utrechtse criminele milieu. Hij zou zich volgens de recherche in het buitenland ophouden.
Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een kroongetuige die heeft verklaard over de betrokkenheid van T. bij verschillende moorden. In maart werd daarop de broer van Nabil B. in Amsterdam vermoord. Het OM heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot T's arrestatie.

ADVOCAAT TWIJFELT AAN LIJST

De advocaat van T., Inez Weski, zet vraagtekens bij de informatie van de Amerikanen, zo schrijft de NOS. "Je weet niet waar het vandaan komt en hoe betrouwbaar het is. En kennelijk heeft men een groot belang om mijn cliënt zwart te maken. Deze informatie kan niet kloppen omdat mijn cliënt niets met die zaak in Barcelona van doen heeft. Hij kent die personen niet eens."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.