Hittegolf officieel voorbij: morgen kans op noodweer

Als het waait, kan het in bossen gevaarlijk zijn.
Als het waait, kan het in bossen gevaarlijk zijn. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De hittegolf van de afgelopen anderhalve week is vanaf vandaag officieel voorbij, maar de kans bestaat dat er even extreem weer voor in de plaats komt.
Weerplaza in Houten waarschuwt dat morgen wel eens geplaagd kan worden door hevige buien en forse windstoten. De weerinstelling raadt buitenevenementen en campings aan om goed op te letten.
Volgens Weerplaza bestaat de kans dat er morgen vanaf het begin van de middag een lagedrukgebied over het land trekt. Dat kan windstoten veroorzaken van 75 kilometer per uur. Omdat het zo droog is, zijn bomen minder sterk en kunnen zulke windstoten zorgen voor afbrekende takken of omvallende bomen.

WEERBERICHT

De Houtense weermannen en -vrouwen raden iedereen aan om morgen goed het weerbericht in de gaten te houden. De kans is namelijk aanwezig dat het lagedrukgebied uiteindelijk niet over Nederland trekt en dat het allemaal meevalt.
De waarschuwing van Weerplaza wordt door festival Kannen & Kruiken in Amersfoort niet in de wind geslagen. Het bier-, wijn- en muziekfestival in het Burgemeester Brouwerplantsoen zou eigenlijk morgen open gaan maar heeft besloten dit naar vrijdag uit te stellen in verband met het slechte weer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.