RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Extra toezicht op Loosdrechtse Plassen moet overlast tegengaan

1/2
STICHTSE VECHT - Op de Loosdrechtse Plassen is er extra toezicht ingesteld na klachten over te snel varende boten en recreanten die de regels overtreden. Vanwege het grote aantal klachten slaan Recreatie Midden-Nederland en de gemeente Wijdemeren de handen ineen. Deze maand zijn er daarom extra BOA's op het water.

Varen met hoge snelheid is op de Loosdrechtse Plassen toegestaan met een ontheffing, maar daar is niet iedereen zich van bewust. Zoals mensen die een dagje een bootje komen huren. De maximale snelheid op het water, zonder ontheffing, is 12 kilometer per uur, mits je 100 meter buiten de kant bent en je ver genoeg van andere boten vandaan blijft. Op veel 'zijwegen' mag je zelfs maar 6 kilometer per uur.

Vaak is waarschuwen en het gesprek aangaan met recreanten voldoende maar er zijn ook jongeren die bewust wangedrag vertonen, zoals het houden van bootraces in de nacht en het invaren op andere bootjes. Door de samenwerking met de BOA's is het nu mogelijk daar actie tegen te ondernemen.

De samenwerking is een proef. In september zullen de gemeente en Recreatie Midden-Nederland gaan evalueren. Dan wordt gekeken of de BOA's volgend jaar weer op het water te vinden zullen zijn.

Extra toezicht op Loosdrechtse Plassen moet overlast tegengaan


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht