RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Taakstraf van 40 uur voor Amersfoortse busrukker

AMERSFOORT - Een 27-jarige man uit Amersfoort moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren, onder andere voor het masturberen in een stadsbus. De man ging zich in 2016 en 2017 ten buiten in een stadsbus en een park.

In februari vorig jaar besteedde Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak van de 'Amersfoortse busrukker'. Daarbij ging een man in de bus tegenover een vrouw zitten om vervolgens zichzelf te betasten. De vrouw riep de chauffeur te hulp, die de bus stilzette. Toen de deur even openging om een collega binnen te laten, wist de masturberende man te ontsnappen. Enkele dagen na de uitzending van het misdaadprogramma van RTV Utrecht besloot hij zich te melden bij de politie.

De schennispleger heeft bekend en zei tijdens zijn daden onder invloed van drank en drugs te zijn. Vandaag was hij niet bij de uitspraak in zijn zaak. Ook weigert hij bij de reclassering langs te gaan, wat de officier van justitie in ieder geval 'een reden tot zorg' noemde. Daarom werd een taakstraf van 40 uur geŽist, wat de rechter ook oplegde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht