RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verzilting neemt verder toe, nieuwe maatregelen op komst

PROVINCIE UTRECHT - De verzilting van de bodem en het water in het westen van Nederland neemt verder toe. Dat komt door de extreme droogte en de zeer lage waterstand op de grote rivieren. Verzilting is een groot probleem voor boeren en schadelijk voor natuur en landschap.

Eerder deze week werd de stuw bij Hagestein (gemeente Vianen) verder opengezet vanwege de verzilting. Normaal gaat daar acht kubieke meter water per seconde doorheen, dat is sinds deze week dertig. Het zoete water dat Rijnland uit Utrecht krijgt, wordt tevens over een groter gebied verdeeld.

De Bollenstreek en Greenport Boskoop krijgen steeds meer last van zout water. De diepe ondergrond van de Haarlemmermeer is van nature zilt. Hoogheemraadschap Rijnland spoelt het zilte water uit de grond door, maar door het watertekort duurt dat nu te lang. Daarnaast dringt Noordzeewater steeds verder het land in.


De†Landelijke CoŲrdinatiecommissie Waterverdeling (LCW) en het Managment Team Watertekorten (MTW)†komen vanmiddag met nieuwe maatregelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -