Zedenrechercheur zwemt IJsselmeer over voor Centrum Seksueel Geweld

Babette Rens zwemt het IJsselmeer over
Babette Rens zwemt het IJsselmeer over © Babette Rens
UTRECHT - Met een zwemtocht over het IJsselmeer wordt volgende week geld opgehaald voor het Centrum Seksueel Geweld in Utrecht. Zedenrechercheur Babette Rens zwemt in estafette met twee anderen de plas over.
"In mijn werk als rechercheur heb ik vaak te maken met kwetsbare mensen", vertelt Babette Rens. "Tijdens een lezing hoorde ik van het Centrum Seksueel Geweld. Met een speciaal team van politie, psychologen en artsen worden daar slachtoffers van bijvoorbeeld verkrachting opgevangen. Daarvoor wil ik me graag inzetten."

22 KILOMETER MET WINKDRACHT 4

Zwemmen is een tweede natuur voor de rechercheur. "Als kind moest ik leren zwemmen op dokteradvies. Nu, bijna veertig jaar later zwem ik nog steeds heel vaak." Babette maakt de oversteek over het IJsselmeer met een vriend een een collega. "Ik denk echt wel dat ik tijdens die 22 kilometer moeilijke momenten ga krijgen, zeker als de windkracht 4 recht voor je is. Maar als ik dan denk aan het goede doel waar ik voor zwem, nou dan knallen we gewoon door!"
Babette wil woensdag de tocht gaan maken, maar harde wind en regen kunnen nog roet in het eten gooien. Dan wordt de zwemexpeditie een week uitgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.