Gedupeerd stel: Roofvogel die trouwringen verloor, zou met nepringen de lucht in gaan

Tom en Maaike met de zeearend.
Tom en Maaike met de zeearend. © Little Bird Photography
WIJK BIJ DUURSTEDE - Het was helemaal niet de bedoeling dat de zeearend die gisteren de trouwringen van Tom en Maaike verloor met de echte ringen de lucht in zou gaan. Volgens het stel was met de valkenier afgesproken dat de vogel nep-ringen zou krijgen, maar is dat niet gebeurd. Dat zegt het stel dat bekend werd vanwege de onfortuinlijke gebeurtenis tijdens hun bruiloft op Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede tegen RTV Utrecht.
Een dag na hun bruiloft zijn Tom en Maaike een beetje bekomen van alle opwinding tijdens hun bruiloft op Kasteel Duurstede. Het plan was dat de trouwringen tijdens de ceremonie op spectaculaire wijze bezorgd zouden worden door een zeearend. Maar toen die eenmaal geland was, bleken de ringen kwijt.
Als het gewone ringen waren dan baal je en dan kan je daar achteraf nog wel om lachen. Maar deze kan je niet opnieuw kopen.
Bruid Maaike

BIJZONDERE RINGEN

Toen de valkenier vertelde dat de ringen kwijt waren, konden Tom en Maaike dat eerst nog nauwelijks geloven: "We dachten eerst dat ie een grapje maakte. Maar het was dus geen grapje. Toen wisten we eigenlijk even niet zo goed wat we moesten zeggen." De ringen zijn namelijk erg bijzonder. Maaike: "Mijn opa en oma zijn 60 jaar getrouwd. En mijn opa is twee jaar geleden overleden en wij hebben de trouwringen gehad, en die hebben we laten omsmelten en verwerkt in onze trouwringen."
De verloren ringen zijn dan ook zo goed als onvervangbaar, aldus Maaike: "Als het gewone ringen waren dan baal je en dan kan je misschien daar achteraf nog wel om lachen. Maar deze kan je niet opnieuw kopen."
De tekst gaat door onder de foto.
Maaike: "Trouwringen zijn onvervangbaar"
De ringen waren een mengeling van geel-goud en wit-goud.
De ringen waren een mengeling van geel-goud en wit-goud. © Little Bird Photography

NIET AFGESPROKEN

Wat de situatie extra zuur maakt voor het pasgetrouwde stel is dat was afgesproken dat er nep-ringen aan de vogel zou worden vastgemaakt, aldus Maaike. "We hebben een intake-gesprek gehad met de valkenieren en die gaven toen aan dat ze eigenlijk nooit de echte ringen eraan doen. Want het zijn dieren en voor hetzelfde geval gaat de vogel in een boom zitten. Hij zei: 'We doen er eigenlijk altijd een dummy-ring aan.' Maar dat is die dag dus anders gegaan dan anders."
Volgens het stel zaten de roofvogelexperts ook erg met de situatie in hun maag. Maar de dag na hun huwelijk hebben ze nog niks van het bedrijf gehoord.
Tom en Maaike: "Niet afgesproken"

ZOEKTOCHT

Het stel uit Alphen aan de Rijn is wel erg blij met alle steun die ze krijgen van mensen die meezoeken naar de ringen. Dat begon al meteen toen bleek dat de ringen kwijt waren en een gast van de bruiloft ging zoeken. Daar kwam al snel iemand met een speurhond bij, duikers van de brandweer en ook vandaag wordt er gezocht, onder anderen door iemand met een metaaldetector.
Gisteren is het terrein van Kasteel Duurstede dus uitgebreid uitgekamd, maar dat leverde niks op. Kasteel Duurstede laat aan RTV Utrecht weten dat ze er voor gaan zorgen dat de ringen worden gevonden maar wil verder geen commentaar geven.
Wie de ringen vindt, wordt opgeroepen deze naar het Huis van de Gemeente te brengen in Wijk bij Duurstede.
De tekst gaat door onder de foto.
Tom en Maaike: "Groot gebied en een lastig gebied"
Ondanks alles hadden Tom en Maaike toch een mooi feest.
Ondanks alles hadden Tom en Maaike toch een mooi feest. © Little Bird Photography

FEEST

Ondanks alles hebben Tom en Maaike toch een leuke dag gehad. "Je trouwt maar één keer en het is zonde om later terug te kijken en te denken: 'Ik heb mijn hele dag laten verpesten door dit'", laat de bruid weten vanuit hun bruidssuite.
Tom en Maaike over trouwdrama Wijk bij Duurstede
Tom en Maaike zijn overigens, zonder ringen, wel gewoon getrouwd.
Tom en Maaike zijn overigens, zonder ringen, wel gewoon getrouwd. © Little Bird Photography

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.