RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechts Museum Van Zuilen dringend op zoek naar donateurs

1/3
UTRECHT - Museum van Zuilen in Utrecht heeft43.000 euronodig om open te kunnen blijven. Volgend jaar stopt de gemeentelijke subsidie en daarom is een wervingsactie voor donateurs gestart.

De stukken in het museum aan de Amsterdamsestraatweg hebben allemaal te maken met het dorp, en later de wijk, Zuilen. "Het is nogal een rijke geschiedenis. Hier stonden de fabrieken Werkspoor en Demka en die geschiedenis diebewaren we", zegt oprichter Wim van Scharenburg. Het museum ontvangtnieuwe stukkenuit het hele land en daarbuiten. "Zaterdag verwachten we zelfseen dame uit Australi die nog een oude schoenlepel komt brengen."

DONATEURS GEZOCHT

Het voortbestaan van het museum staat nu onder druk. "We hebben zo'n 43.000 euro nodig om de broek op te kunnen houden, dat is voor de vaste lasten en huur. We vragen nu aan bezoekers en omwonenden of ze ons willen sponseren", aldus Van Scharenburg. "Elke cent is welkom natuurlijk. Iemand die een eenmalige donatie doet kan een kalender tegemoet zien en wie flink de portemonnee trekt, kan een vierkante meter van het museum adopteren."

 Museum van Zuilen Museum van Zuilen | Foto: RTV Utrecht

Het pand aan de Amsterdamsestraatweg staat boordevol. Stiekem droomt Van Scharenburg dan ook van een verhuizingnaar een groter pand. "Het zou prachtig zijn als we in de oude Werkspoorfabriek een ruimte kunnen vullen, dan komt het allemaal samen. Maar ja, dan hebben we misschien wel 150.000 euro nodig, dus of dat haalbaar is?"

Mensen die een donatie aan het Museum van Zuilen willen geven kunnen zich melden via de website van het museum.

Museum Zuilen zoekt donateurs


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht