De zandzakken en handdoeken liggen klaar in Oudewater

Ook in mei hebben inwoners maatregelen getroffen.
Ook in mei hebben inwoners maatregelen getroffen. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Inwoners van het historisch centrum van Oudewater maken zich op voor een avond en nacht vol buien en harde wind. In onze provincie is daarvoor code geel afgegeven. Tijdens eerdere stortbuien hadden huizen in de binnenstad veel last van water dat de woningen binnenstroomde.
In onder andere de Lange Burchwal en de Wijngaardstraat liggen zandzakken voor de deuren. Ook inwoner Ans Konings is op een onrustige nacht voorbereid. "Hier liggen planken met daaraan rubberen uiteinden klaar. Die passen precies in de deurpost. Daarachter leggen we nog dikke badhanddoeken tegen het water dat er tussendoor sijpelt, het water gaat overal doorheen".
In juni schreef een groep inwoners een brief aan het college van Oudewater. Zij zijn de wateroverlast zat en dreigen te stoppen met het betalen van rioolheffing.
Tijdens een stortbui die in mei viel had Ans veel water in huis. "Het water komt dan ook via de wc omhoog, vreselijk is dat. Wanneer we op vakantie zijn hebben we dan ook altijd een oppas in huis. Niet voor de hond of kat maar tegen de regen. Dat is eigenlijk bizar hè?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.