Veel overlast door megaklus spoorwegovergang Driebergen-Zeist

Een spoordek van 3,7 miljoen kilo wordt over de tunnel geschoven
Een spoordek van 3,7 miljoen kilo wordt over de tunnel geschoven © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist bereiken dit weekend een mijlpaal. Vanaf zaterdagochtend wordt er rondom het station hard gewerkt aan een megaproject. Dat betekent ook dat vanavond de allerlaatste auto ooit over de spoorwegovergang zal rijden. Als het werk klaar is, gaan de auto's voortaan namelijk in een tunnel onder het spoor door.
Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Mercedes Grootscholten van ProRail: "We gaan een spoordek over de tunnel inschuiven van 140 meter lang. We gaan oude sporen verwijderen en nieuwe sporen bouwen. We gaan oude perrons weghalen en nieuwe perrons opbouwen. We gaan 50 kilometer kabels trekken, etcetera, etcetera. Dit wordt echt toch wel een grote jongen." Zaterdagochtend wordt begonnen aan dit gedeelte van de bouw van het nieuwe station.
Dit wordt echt toch wel een grote jongen.
Mercedes Grootscholten, ProRail

NIEUW STATION EN TUNNEL

Het stationsgebied bij Driebergen-Zeist is al een tijdje een bouwput. Er komt een nieuw station met plek voor bussen en een parkeergarage en fietsenstalling. Ook wordt het aantal sporen uitgebreid van drie naar vier. Bovendien wordt de weg langs het station onder het spoor door gelegd. Die tunnel moet op 29 augustus open gaan voor het verkeer. Aan de megaklus wordt dag en nacht gewerkt. Om het werk op tijd af te hebben werken soms tot wel 300 mensen tegelijk.
ProRail start aan mega klus

OVERLAST

De werkzaamheden zorgen voor veel overlast. Autoverkeer tussen Driebergen en Zeist wordt in ieder geval tot 29 augustus omgeleid. Ook rijden er twee weken lang geen treinen maar bussen tussen Utrecht en Ede-Wageningen en Rhenen. Dat duurt tot en met 26 augustus.
Werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist
Werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
ProRail over start megaproject Driebergen-Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.