Zoektocht naar verloren trouwringen vanmiddag verder: metaaldetectoren ingezet

© ANP
WIJK BIJ DUURSTEDE - Vanmiddag gaat de zoektocht naar de verdwenen ringen van een pasgetrouwd stel verder. Rond kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede wordt gezocht met speciale metaaldetectoren in het water. Afgelopen woensdag zou een roofvogel de twee trouwringen naar het echtpaar vliegen, maar het beest verloor ze onderweg.
Het was de bedoeling dat de vogel de nepringen zou brengen, maar dat gebeurde niet. De valkenier wil buiten de media blijven. Een collega-valkenier heeft wel van hem gehoord waar het mis ging.
"Die vogel is over het water gevlogen. Met het lint met de ringen eraan heeft hij een muurtje geraakt, waardoor het dier uit balans is geraakt. Toen is hij doorgevlogen naar een dak en moest de vogel vervolgens naar beneden, maar dat lukte niet. Toen is 'ie met een grote boog om het bos gevlogen en kwam het beestje terug. Ze dachten dat de dummyringen eraf waren gevallen, maar dat bleken de echte te zijn."
Tom en Maaike: "Het gaat naar omstandigheden goed met ons."

ZOEKTOCHT

Gisteren werd er volop gezocht rondom het kasteel en vandaag gaat die zoektocht dus verder. De roofvogel die de trouwringen naar Tom en Maaike moest brengen bij Kasteel Duurstede, vloog een andere route dan in eerste instantie werd gedacht. Daarom wordt het zoekgebied nu uitgebreid in de hoop de ringen alsnog te vinden. Dat meldt een van de vrijwilligers die de afgelopen dagen naar de verloren juwelen zocht aan RTV Utrecht.
De omgeving rond het kasteel wordt al twee dagen uitgekamd door vrijwilligers van Gevonden Verloren en die geven de moed nog lang niet op: "Wij zijn vrij obsessief daarin. Het is voor ons een eer om die zoektocht tot een goed einde te brengen. En zolang wij het idee hebben dat het nog zin heeft om door te gaan, gaan wij er absoluut mee door."
Het zoekteam heeft inmiddels ook een strategie bepaald. De vrijwilligers proberen eerst uit te sluiten dat de ringen op land terecht gekomen zijn. Daarna gaan ze nog een keer het water in de omgeving doorzoeken, zoals de gracht rond Kasteel Duurstede. Als dat niks oplevert, houdt de zoektocht waarschijnlijk op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.