Bakkersechtpaar Rhenen zamelt geld in voor slachtoffers aardbeving Lombok

Een ingestorte moskee op het eiland Lombok.
Een ingestorte moskee op het eiland Lombok. © ANP
RHENEN - Bakkersechtpaar Van Toor uit Rhenen gaat geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving op Lombok. Bij de aardbeving van afgelopen zondag kwamen tot nu toe 259 mensen om het leven.
De ondernemers hebben vrienden op het Indonesische eiland wonen die zijn getroffenn. Via hen hebben ze gehoord dat een kindertehuis in de buurt steun kan gebruiken. Medewerkers staan daarom zaterdag al hun fooi af en het bakkers-echtpaar verdubbelt dat bedrag.
De hoop is zo dat er een mooi bedrag opgehaald kan worden. "Ik hoop gewoon dat mensen extra fooi gaan geven omdat het voor het goede doel is", vertelt Anita van Toor. "Als wij het verdubbelen, hopen we dat het bedrag richting de 200-250 euro gaat. Als iedereen wat meer wil bijdragen, dan moet het goedkomen."
Het ingezameld geld wordt direct overgemaakt naar de vrienden van het bakkers-echtpaar en zij zorgen dat het bedrag rechtstreeks bij het kindertehuis terechtkomt.
De rampenbestrijdingsdienst liet gisteren nog weten dat in ziekenhuizen nog ruim duizend mensen liggen die afgelopen zondag gewond zijn geraakt door de beving. Ongeveer 270.000 mensen moesten hun huis verlaten. In totaal werden ongeveer 70.000 huizen, 470 scholen en 65 moskeeën verwoest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.