Peperdure crossmotoren gestolen uit schuur: "Zelfs mijn hond heeft niets gehoord"

© Sharon Slootweg
DOORN - De familie Slootweg uit Doorn lag vannacht rustig te slapen toen een stel dieven ervandoor ging met hun dierbaarste bezit: vijf crossmotoren ter waarde van 40 à 50.000 euro. Vader Gert vreest dat hij de racemonsters nooit meer terugziet.
De motoren stonden in een stenen garage aan de Woestduinlaan. "Ze hebben de roldeur opengetrokken", zegt Gert. "Hij stond misschien een halve meter open, maar ze hebben die crossmotoren er zo onderuit gehaald."
En dat moet een behoorlijke klus zijn geweest. Op het grind waren namelijk geluiddempende kleden neergelegd en de sturen zijn van de motoren af gehaald om ze onder het rolluik door te krijgen. "Zelfs onze hond heeft niets gehoord."

DURE MODELLEN

De gloednieuwe motoren (de oudste is zes jaar oud) zijn van vader Gert, zijn zoon en dochter en de vriend van zijn dochter. Racen over de Heuvelrug is de grootste hobby van de familie. "Een crossmotor kost acht à negenduizend euro. En als je er dan nog extra vering of andere wielen op hebt, dan loopt het zo op tot 15.000 euro per motor."
"Verschrikkelijk klote, je weet niet wat je moet doen om die lui buiten de deur te houden."

WEINIG HOOP

Gert, die woont aan de Woestduinlaan, vreest dat hij zijn motoren nooit meer terugziet. Er zat geen kenteken op, dus ze zijn makkelijk door te verkopen. Hij heeft vanochtend aangifte gedaan bij de politie, maar verwacht daar niet veel van. "Twintig jaar geleden zijn vier motoren van me gestolen, daar heb ik ook nooit meer iets van gehoord."
Nadat hij aangifte heeft gedaan in Rhenen, moet Gert vandaag weer gewoon aan het werk in zijn autobedrijf in Amersfoort. "Mijn hoofd staat daar niet naar. Maargoed, het leven gaat door."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.