Veel bekijks bij start megaklus station Driebergen-Zeist: "De kop is eraf!"

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST - "De kop is eraf", aldus ProRail. Bij station Driebergen-Zeist is dit weekend een megaklus van start gegaan. Er wordt een nieuw station gebouwd en het aantal sporen wordt uitgebreid. Ook wordt de weg die tot gisteravond nog óver het spoor liep, nu onder het spoor door aangelegd.
Tot eind augustus wordt dag en nacht gewerkt om de klus te klaren, soms met wel driehonderd mensen tegelijk. Een flinke klus en de bouwers stonden dan ook te popelen. "Het brengt toch een soort van opwinding met zich mee als het dan allemaal gaat beginnen", zegt Mercedes Grootscholten van ProRail.

STILSTAAN STRAKS VERLEDEN TIJD

Het project houdt ook mensen uit de buurt bezig. Vanmorgen was het een komen en gaan van mensen die eventjes kwamen kijken wat er allemaal gebeurde.
"Het is natuurlijk een pokke kruispunt, waar mensen misschien wel uren van hun leven hebben stilgestaan. En dat is straks dus verleden tijd", zegt Grootscholten.

OVERLAST

De klus van formaat geeft de komende tijd flink wat overlast. Autoverkeer tussen Driebergen en Zeist wordt in elk geval tot 29 augustus omgeleid. Ook rijden er twee weken lang geen treinen maar bussen tussen Utrecht en Ede-Wageningen en Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.