Kortsluiting in zonwering waarschijnlijk oorzaak grote brand woonzorgcentrum Breukelen

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
BREUKELEN - Kortsluiting in het motortje van de zonwering, heeft waarschijnlijk de grote brand veroorzaakt in een woonzorgcentrum in Breukelen. Dat concludeert de politie na onderzoek, bevestigt directeur Bert van Rossum van woonzorgcentrum 't Heycop.
Maandag worden alle zonweringen van het pand nagelopen."We hebben er 114 woningen en ik schat zo in dat minimaal honderd zonwering hebben. En we laten uit voorzorg door een bedrijf testen of alle zonwering het doen en of ze het op de juiste wijze doen", zegt directeur Van Rossum

FLINKE KLUS

De ruim honderd bewoners van het woonzorgcentrum, slapen nog altijd niet thuis. Hun woningen moeten nog worden opgeknapt en schoongemaakt. Directeur Van Rossum verwacht dat de meesten op 18 augustus weer naar huis kunnen. Maandag wordt daar meer over bekend.
Van Rossum zegt dat het herstellen van de schade meer blijkt te zijn dan gedacht. Zo moeten bijvoorbeeld zeventig voordeuren en deurposten vervangen worden. Die zijn opengebroken door de brandweer tijdens de ontruiming.
Ook worden de wanden geschilderd en moeten de centrale ruimte, het trappenhuis en de luchtschachten schoongemaakt worden. De werklui werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ook in de weekenden om de datum van 18 augustus te halen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.