Deze week in het nieuws: overlast in Driebergen-Zeist, verloren trouwringen en ramptoeristen op de bon

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
UTRECHT - Week 32 van 2018 zit er bijna op en er gebeurde weer van alles. Dit waren deze week de best gelezen artikelen op de website van RTV Utrecht.

OVERLAST

De werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist zorgen voor veel overlast. Het stationsgebied bij Driebergen-Zeist is al een tijdje een bouwput. Er komt een nieuw station met plek voor bussen en een parkeergarage en fietsenstalling. Ook wordt het aantal sporen uitgebreid van drie naar vier. Autoverkeer tussen Driebergen en Zeist wordt in ieder geval tot 29 augustus omgeleid. Ook rijden er twee weken lang geen treinen maar bussen tussen Utrecht en Ede-Wageningen en Rhenen. Dat duurt tot en met 26 augustus.
De werkzaamheden zorgen voor overlast.
De werkzaamheden zorgen voor overlast. © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers

TROUWRINGEN

Een zeearend zou tijdens het huwelijk van Tom en Maaike uit Wijk bij Duurstede met de ringen aan komen vliegen. Maar toen de vogel zich meldde, bleken de ringen te zijn verdwenen. Het was de bedoeling dat het dier met nepringen bij het stel aan zou komen, maar de echte ringen blijken nu verdwenen. Eerste zoekachties leverden niets op. Later is er met metaaldetectoren gezocht naar de ringen, die vermoedelijk in een water zijn gevallen. Ook andere mensen zijn op zoek naar de ringen die tot dusver nog niet gevonden zijn.
De ringen zijn nog niet terecht.
De ringen zijn nog niet terecht. © ANP (trouwringen) / Martin Falbisoner [CC BY-SA 3_0], Wikimedia (zeearend)

RAMPTOERIST OP DE BON

De politie heeft 32 ramptoeristen, die aan het filmen waren tijdens een containerbrand op de A12, op de bon gezet. Het is niet toegestaan om een mobiele telefoon in je hand te hebben als je in de auto rijdt, benadrukte de politie. "Bestuurders die met hun smartphone bezig zijn gaan langzamer rijden, slingeren, zien verkeerborden en -tekens over het hoofd en reageren trager. Met alle gevolgen van dien." De ramptoeristen krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie een bekeuring van ruim 230 euro op de deurmat.
De brand trok veel bekijks van automobilisten.
De brand trok veel bekijks van automobilisten. © Sem van der Wal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.