4000 jongeren klaargestoomd voor studentenleven in Utrecht

© ANP
UTRECHT - In Utrecht beginnen morgen duizenden eerstejaars studenten met hun introductieweek, waarin ze worden klaargestoomd voor het studentenleven.
Traditiegetrouw nemen ouderejaarsstudenten de eerstejaars vlak voor de start van hun studie mee op sleeptouw voor een kennismaking met hun studiestad, vaak met veel aandacht voor cultuur, sport en lokale tradities. Ook leren de nieuwkomers tijdens de introweek hun medestudenten, de studie- en studentenverenigingen en het nachtleven kennen.
In Utrecht doen zo'n 4000 jongeren mee aan de introductiedagen.

DUURZAAMHEID

De organsiatie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) besteedt dit jaar extra aandacht aan duurzaamheid. Zo wordt op het Neude een groene hangplek ingericht waar studenten met elkaar in gesprek kunnen over duurzaam en bewust leven. De nieuwkomers krijgen bijvoorbeeld geen lunchpakketjes mee, maar kunnen zelf broodjes smeren. Het bier wordt geserveerd in stevige bekers, zodat er minder plastic doorheen gaat.
Ook in Groningen en Leiden starten de introductiedagen morgen. De weken daarop volgen introducties in andere studentensteden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.