Stevige onweers- en regenbuien: overlast en code geel

Archief.
Archief. © Barry van den Bosch
UTRECHT - Stevige regen- en onweersbuien trekken later deze ochtend en vanmiddag over het land. De zwaarste buien vallen in het midden en oosten. Het KNMI heeft voor onze provincie code geel afgekondigd.
Volgens WeerOnline is er lokaal kans op wateroverlast door veel regen in korte tijd. Plaatselijk valt 30-50 millimeter neerslag. Ook is er kans op hagel en windstoten. De buien houden vanavond in het oosten nog een tijd aan. Elders neemt de onweerskans dan af.

CODE GEEL

Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgekondigd. Alleen in Noord-Holland, Zeeland en op de Waddeneilanden geldt de waarschuwing niet. In onze provincie is code geel tot 19.00 uur van kracht.

OPKLARINGEN MORGEN

Komende dagen knapt het weer op. Morgen komen nog enkele buien voor, maar onweer wordt niet verwacht. De meeste buien doen het oosten en noordoosten van het land aan.
Woensdag blijft het droog, is er veel ruimte voor de zon en wordt het 23 graden aan zee tot lokaal 28 in het zuidoosten. Ook donderdag is het lange tijd fraai zomerweer met zon en enkele stapelwolken. Het wordt dan in het binnenland nog warmer met 27 tot lokaal 30 graden. Eind van de dag stijgt vanuit het westen de kans op regen- en onweersbuien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.