RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sluipverkeer in Meerkerk: Edo onderzoekt waarom we dat doen

1/3
VIJFHEERENLANDEN - Edo rijdt op de snelweg maar hoort op de radio dat er een stuk verderop file staat. Hij besluit de file te mijden en binnendoor te rijden via Vijfheerenlanden, een gebied dat vanaf 1 januari 2019 bij de provincie Utrecht hoort. Voor Edo is deze binnendoor-route meteen een mooie gelegenheid om te onderzoeken of dit stukje nieuw Utrechtáverkeersproblematiek kent.

Op deze route is het lekker rustig en de natuur is prachtig, dus Edo geniet van de rit. Hij stapt zelfs even uit de auto om naar een zwanenkoppel en hun jongen te kijken. Dat kom je niet snel tegen als je over de snelweg rijdt.

LAST VAN SLUIPVERKEER
Maar niet iedereen is blij met verkeerssluipers. Hanneke van der Leun-Schout woont aan een doorgaande weg in het centrum van Meerkerk en zij heeft veel last van het sluipverkeer. Haar straat is erg smal waardoor tegenliggers elkaar maar moeilijk kunnen passeren en dat veroorzaakt regelmatig voor chaotische taferelen.

Bussen of vrachtwagens kunnen elkaar zelfs helemaal niet passeren waardoor auto's en bussen dan achteruit moeten manoeuvreren op zoek naar een plek waar deze kolossen erlangs kunnen.

Er heeft 3 uur een vrachtwagen voor mijn deur vast gestaan


Maar dat zal je altijd zien, net nu Edo aan de sluip is, zijn er niet zoveel sluipers op de weg. Dat komt omdat de file die Edo heeft ontlopen voor het grootste deel is opgelost.

Dus als ik het goed begrijp heb ik vandaag eigenlijk best wel geluk gehad."
Edo Brunner

MAATREGELEN
Er zijn maatregelen genomen op ervoor te zorgen dat het verkeer op de snelwegen in de buurt van Meerkerk bij een file, toch op deze snelweg blijft. Er staat een doseerverkeerslicht net buiten Meerkerk en er staan borden langs de snelweg om het verkeer te laten weten dat binnendoor rijden geen zin heeft.

Maar daar trekt het verkeer zich niks van aan als er rijbanen op de snelweg zijn afgesloten door bijvoorbeeld een ongeval. De bewoners zeggen dat erádringend aanvullende maatregelen nodig zijn om Meerkerk tijdens de ochtend- en avondspits bereikbaar te houden. Hanneke heeft al geregeld dat het doseerlicht bij toenemende drukte eerder aan gaat. Daarnaast hoopt ze dat verkeersregelaars het verkeer om het dorp gaan leiden, zodat de straten in het hart van het dorp weer gebruikt kunnen worden door de Meerkerkers zelf.

Brunner door de Bocht wordt vandaag uitgezonden op RTV Utrecht.

Uitzending Brunner door de Bocht: Sluipverkeer Meerkerk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -